Creatief werk & leer centrum 

Monodie Kunstzinnig  Over mij en Monodie


 

 

Mijn naam is Corrie Smit- den Braber, ik ben zowel een zorg- als een creatief begeleider. Mijn werk laat mij elke keer opnieuw zien wat de waarde is van het werken met kleur, verf en andere materialen. Dit is helend, dit is wat kleur met je doet. Mijn grootste passie is om jou de tools en hulpmiddelen aan te leren waarmee jij jezelf kan helpen. Ik weet uit eigen ervaring hoe veel betekenend creatieve vormgeving en expressie is.

  Ik ben enorm geïnspireerd om het tekenen/schilderen over te dragen aan iedereen die dit van mij wil leren.


 Tekenen en schilderen doe ik al heel lang, toen ik nog een kleine Corrie was tekende ik veel na uit stripboeken en schoolplaten. Inmiddels ben ik door workshops en cursussen te volgen over technieken en materialen veel wijzer geworden. In 2020 hen ik de opleiding als Creatief Coach afgerond.

Mijn hart ligt ook in de zorg, al 35 jaar werk ik als Persoonlijk Begeleider in de gehandicaptenzorg, in 2017 heb ik een creatief werk & leer centrum geopend in mijn eigen atelier. Als Creatief Begeleider geef ik verschillende workshops, trainingen en cursussen aan groepen of individueel.

Mensen die een indicatie hebben voor dagbesteding kunnen hier terecht voor creatieve begeleiding, er is een samenwerkingsovereenkomst met de verschillende gemeenten rondom Hallum.


 Ik ben de trotse eigenaar van een leermethode die ik heb ontwikkelt deze brengt je in een aantal  stappen naar het doel wat jij wil behalen. De methode heet: Ken jezelf !Deze methode gaat je stap voor stap naar je doel leiden dat je voor ogen hebt. Niet alleen voor het tekenen en schilderen maar ook in het dagelijkse leven kun je dit gebruiken. Als je de stappen doorloopt en herhaald wordt het uiteindelijk een manier van doen die bij jou past en die jezelf hebt gecreëerd. Op deze manier ontwikkel je jezelf naar een ander niveau en leer je de omgeving waarin je leeft en beweegt overzichtelijk te maken voor jezelf zodat er ruimte ontstaat om te groeien en te leren. 

 

 


  Wist je dat, als je tekent..

  •  Ontspant je lichaam en geest

  • Ontwikkelt het gevoel van geluk, innerlijke rust en algemeen welzijn

  • Vermindert stress, angst, piekeren, zorgen maken en depressie

  • Activeert je creativiteit

  • Verbeterd je focus

  • Verhoogd het gevoel van eigenwaarde, zelfacceptatie en zelfvertrouwen

  • Bevordert het gevoel van verbondenheid met jezelf en daardoor ook met anderen

  • Verbeterd je slaap

  • Het is leuk!