Creatief werk & leer centrum 

Monodie Kunstzinnig   


 Wat is wanneer?

Workshops

Er worden verschillende workshops gegeven die in de agenda staan aangegeven. Erbij vermeld wordt wanneer ze plaatsvinden, hoe laat ze beginnen en ongeveer een eindtijd. 

De agenda wordt in 2021 aangemaakt.

Cursussen

Cursus Mandala's leren tekenen.

In deze cursus van 6 weken ga je leren hoe je een mandala kunt opzetten. Je gaat leren over meerdere verdelingen en wat kleurgebruik betekent in je mandala. Wist je bijvoorbeeld dat roze een steunkleur is van het hart? Of oranje de kleur van verlangens en emotionele identiteit gericht op jezelf? Je gaat ook leren wat de symbolen jou te vertellen hebben. Kortom; als je meer wil weten over mandala's tekenen, uitwerken en begrijpen dan is deze cursus echt iets voor jou. Het is laagdrempelig, je krijgt lesmateriaal mee naar huis om zelf te kunnen oefenen. Deze cursus is erg geschikt voor diegene die van zichzelf vinden dat ze niet kunnen tekenen. Ken jij jezelf? 

Deze cursus heeft een duur van 6 lessen van 10.00 tot 14.30/15.00.  Deze komt vanaf april 2021 op de agenda. In 6 lessen wordt je geleerd wie je bent en waar je staat. Wat je kracht is en wat je valkuilen zijn. Wat je eraan kan doen om het patroon te doorbreken. Het zijn lessen met veel diepgang en ontwikkelingen.  Lessen worden ondersteund door creatieve opdrachten die veel laten zien over wie je bent, het laat zien wat kleurgebruik doet met je en ook voor je. Het mooie hiervan is dat iedereen het kan, er hangt geen prestatiewaarde aan, alleen de waarde van jezelf is belangrijk. 


Dagbesteding

Voor afname van dagbesteding heb je een geldige indicatie nodig van de gemeente waarin je woont. Deze kun jezelf aanvragen. Er wordt dan een contract afgesloten voor een bepaalde periode waarin je dan recht hebt op dagdelen dagbesteding. Dagbesteding is mogelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar. Monodie werkt met een zorgplan en een jaaragenda hiervoor.

De begeleiding wordt afgestemd naar behoefte, we kijken per dag wat er nodig is. Wat kan jezelf en waar heb je hulp bij nodig. Je gaat leren hoe je je eigen idee kan ontwikkelen en ook uitvoeren. Op deze manier leer je op jezelf te vertrouwen en vanuit dat gegeven kan er heel veel. Je krijgt hier een Art-Journaal waarin je zelf alle ontwikkelingen van jou kan inzetten in elke vorm/stijl of kleur die jij wenst.

Ik ga je leren creëren, ik ga je inspireren, ik ga je laten nadenken over de simpelste dingen.

Er is per dag plaats voor drie teamleden, dit is een kleine setting. Dit is een bewuste keuze. Door kleinschalig te zijn en te blijven kan er voldoende aandacht en begeleiding worden gegeven daar waar het nodig is. De dagbesteding is open op                                                                         dinsdag en donderdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

 


Deze dame kwam letterlijk uit de verf stappen om mij de rug toe te keren en afscheid te nemen van het oude en vol goede moed de toekomst in te gaan. ik heb hiervoor acryl verf gebruikt en het meeste gedaan met mijn handen.


  


Dit bereik je door met water en inkt te werken. Als het is opgedroogd ga je er opnieuw in met andere materialen en komt dan tot een eindresultaat. 

Deze draagt de naam "warhoofd"