Creatief werk & leer centrum 

Monodie Kunstzinnig   


 Wat is er te doen? en wanneer?

Workshops

Er worden verschillende workshops gegeven die in de agenda staan aangegeven. Erbij vermeld wordt wanneer ze plaatsvinden, hoe laat ze beginnen en ongeveer een eindtijd. 

De agenda wordt in 2021 aangemaakt. Hierin staan alle datum wanneer de lessen plaatsvinden.

Cursussen


Cursus Mandala tekenen.

In deze cursus van 3 lessen ga je leren hoe je een mandala kunt opzetten. Je gaat leren over meerdere verdelingen en wat kleurgebruik betekent in je mandala. Wist je bijvoorbeeld dat roze een steunkleur is van het hart? Of oranje de kleur van verlangens en emotionele identiteit gericht op jezelf? Je gaat ook leren wat de symbolen jou te vertellen hebben. Kortom; als je meer wil weten over mandala's tekenen, uitwerken en begrijpen dan is deze cursus echt iets voor jou. Het is laagdrempelig, je krijgt lesmateriaal mee naar huis om zelf te kunnen oefenen. Deze cursus is erg geschikt voor diegene die van zichzelf vinden dat ze niet kunnen tekenen. 

Lessen worden gegeven dinsdag avond van 19.30 tot 21.30 uur. 

Kosten: € 60.- per 3 lessen  of € 22,50 voor een losse les. Inclusief lesmaterialen.
Ken jezelf !

 Cursus van 6 lessen van 10.00 tot 14.00/ 14.30  Deze komt in2021 op de agenda. 

In 6 lessen ontdek je wie je bent en waar je nu staat. Je ervaart en tekent verschillende levensfases en gaat hier creatief mee om. Je gaat je kwaliteiten, diepte en hoogtepunten leren kennen en ontdekken van jezelf. Het is een reis door je eigen leven. we maken van elke fase een levenskaart, op deze manier maak je je eigen levenskaartenspel.

Doel van deze lessen

  1. jezelf leren kennen en accepteren.
  2. Wat is jouw kracht en wat zijn je valkuilen
  3. werken aan je eigen ontwikkeling.
  4. Grenzen stellen, bewaken en niet overtreden.
  5. Trouw zijn aan je hart.
  6. Patronen herkennen en doorbreken.

Het zijn lessen met veel diepgang en ontwikkelingen.  Lessen worden ondersteund door creatieve opdrachten die veel laten zien over wie je bent, het laat zien wat kleurgebruik doet met je en ook voor je. Het mooie hiervan is dat iedereen het kan, er hangt geen prestatiewaarde aan, alleen de waarde van jezelf is belangrijk. Je krijgt hier een art-journal om je reflectie vragen te ontwarren en op te schrijven.

Er is vanwege de veiligheid voor de gezondheid ruimte voor 4 personen per keer, koffie en thee zijn aanwezig en voor de lunch is er soep van het huis. Je moet wel zelf je lunchpakket meenemen. De lessen worden gegeven op donderdag of zaterdag. 

De kosten zijn €250,- voor 6 lessen incl. materiaal en lessen op papier voor jezelf. Je kan je opgeven via het contact formulier, face-book, of whats app. vermeld hierbij je naam en de cursusnaam: ken jezelf!
Workshop Dutch Pour 

 Wat ga je doen en wat krijg je?

Ik ga je leren hoe je een Dutch pour gaat maken met acryl verf, een föhn en natuurlijk een doek.

je krijgt drie werken om alles goed onder controle te krijgen. 1 canvas board om te oefenen met verf en föhn, een canvas van 20 x 50 cm en een canvas van 40 x 50 cm. De les krijg je mee naar huis.

Workshop wordt standaard op zaterdag gegeven en start om 13.00 uur tot 16.30 of zolang het duurt. als je dit wilt geef dit op tijd aan dan wordt je ingepland.

prijs voor een workshop is €50,-  

  

Terugkom mogelijkheden

Het is altijd bespreekbaar om na een workshop een terugkom dag in te plannen als je niet geheel tevreden bent over je werk. Soms is dat zo, dan hangt een werk in je woonkamer en je ziet dingen die niet kloppen of anders moeten. Weet dan dat er een oplossing is. We bespreken vooraf wat de kosten hiervoor gaan worden en welke materialen er in huis moeten zijn. De kosten worden vooraf betaald.

 


Dagbesteding

Voor afname van dagbesteding heb je een geldige indicatie nodig van de gemeente waarin je woont. Deze kun jezelf aanvragen. Er wordt dan een contract afgesloten voor een bepaalde periode waarin je dan recht hebt op dagdelen dagbesteding. Dagbesteding is mogelijk vanaf de leeftijd van 16 jaar. Monodie werkt met een zorgplan en een jaaragenda hiervoor.

Kosten voor de dagbesteding zijn € 100,- per dag. Er kunnen alleen hele dagen (2 dagdelen) afgenomen worden. Je hoeft geen lunchpakket mee te nemen dat wordt hier verzorgd, je hoeft geen vervoer te regelen, je wordt gehaald en gebracht. 

De begeleiding wordt afgestemd naar behoefte, we kijken per dag wat er nodig is. Wat kan jezelf en waar heb je hulp bij nodig. Je gaat leren hoe je je eigen idee kan ontwikkelen en ook uitvoeren. Op deze manier leer je op jezelf te vertrouwen en vanuit dat gegeven kan er heel veel. Je krijgt hier een Art-Journaal waarin je zelf alle ontwikkelingen van jou kan inzetten in elke vorm/stijl of kleur die jij wenst.

Ik ga je leren creëren, ik ga je inspireren, ik ga je laten nadenken over de simpelste dingen.

Er is per dag plaats voor drie teamleden, dit is een kleine setting. Dit is een bewuste keuze. Door kleinschalig te zijn en te blijven kan er voldoende aandacht en begeleiding worden gegeven daar waar het nodig is. De dagbesteding is open op                                                                         dinsdag en woensdag van 10.00 tot 16.00 uur. 

 


Deze dame kwam letterlijk uit de verf stappen om mij de rug toe te keren en afscheid te nemen van het oude en vol goede moed de toekomst in te gaan. ik heb hiervoor acryl verf gebruikt en het meeste gedaan met mijn handen.


  


Dit bereik je door met water en inkt te werken. Als het is opgedroogd ga je er opnieuw in met andere materialen en komt dan tot een eindresultaat. 

Deze draagt de naam "warhoofd"